Edgar Allan Poe site: nog één week!

Het is stil geweest op schrijfvlak. Heel stil. Maar ook heel verklaarbaar. Al enige tijd verdiept Jean-Paul zich volledig in het leven van zijn favoriete auteur Edgar Allan Poe. Zijn doel: achterhalen in hoeverre het werk van deze in 1849 overleden Amerikaanse auteur van verhalen, gedichten en essays is doorgedrongen tot het Nederlandse taalgebied. Welke vertalingen en bewerkingen van Poe’s werk zijn er zoal? Wanneer zijn deze verschenen? In welke vorm?

Na meerdere jaren research is het moment bijna daar dat het resultaat wordt gepresenteerd. Vanaf donderdag 19 januari – Poe’s geboortedatum – kan iedereen de website www.EdgarAllanPoe.nl bezoeken. Waan je in de wereld van Poe, lees de opmerkelijke feiten over wat hij heeft meegemaakt, bekijk de locaties die met zijn leven zijn verbonden en kom alles te weten over wat Nederland en Vlaanderen van hem hebben gepubliceerd.

Geen zorgen trouwens. Jean-Paul is nooit voornemens geweest zijn schrijversambities aan de wilgen te hangen. Met EdgarAllanPoe.nl laat hij nog eens extra doorschemeren in welk genre hij zich verder zal specialiseren. 😉