Nieuw verhaal in dierenbundel

Op 4 oktober wordt de dierenbundel Meliefje, Meliefje, wat wil je nog meer gepresenteerd, met daarin ook Nimmermeer van Jean-Paul. De bundel bevat 30 stukjes over dieren door auteurs en columnisten onder wie bekende namen als Kees van Kooten, Mensje van Keulen en Martin Gaus. De opbrengst is geheel voor dierenopvang Stichting Melief.

Initiatiefnemers zijn Roos Boum en Sylvia De Witt, in samenwerking met uitgeverij LetterRijn. Begin 2014 had Sylvia de Witt een brainwave; samen een verhalenbundel samenstellen voor een goed dierendoel. In een razend tempo ontwikkelde ze met Roos Boum plannen. Welk dierendoel bijvoorbeeld? Ze wilden een kleinschalig dierendoel. De keuze viel op stichting Melief. Ze vonden uitgeverij LetterRijn bereid om geheel belangeloos mee te werken. Daarna volgde de zoektocht naar auteurs die in hun werk vaak schrijven over dieren. Ze benaderden een kleine 50 auteurs voor een gratis bijdrage, waarvan er meer dan de helft gelijk razendenthousiast was! Uiteindelijk meldden zich spontaan nog drie auteurs, wat het totaal op bijna 30 auteurs bracht.

Voor meer informatie zie de speciaal voor deze bundel opgerichte Facebookpagina.

Waar Nimmermeer over gaat blijft nog even geheim. Wel alvast een paar hints: Edgar Allan Poe, 30 januari 1847, Poe Cottage, Virginia, ‘De raaf’, ‘De zwarte kat’ en ‘De moorden in de rue Morgue’. Dit alles met elkaar vermengd heeft een beestachtig resultaat opgeleverd dat bovendien deels waargebeurd is.