Biografie

Jean-Paul Colin (Maastricht, 1976) is auteur van whodunits en van korte verhalen met een macaber vroegnegentiende-eeuws decor. Een enkele keer ontsnapt er een literair verhaal aan zijn pen. Zijn verhalen zijn zowel in verhalenbundels als in magazines gepubliceerd.

 In 2008 won hij de Unleash Award (categorie: horror/suspense) met Isabella’s nachtelijke toccata’s. Dit verhaal alsook de verhalen waarmee hij tweede werd, zijn in het magazine Pure Fantasy gepubliceerd. Met een ander verhaal, Demasqué, drong hij door tot de shortlist (beste 5) van de Agatha Christie Whodunit Schrijfwedstrijd, uitgeschreven door uitgeverij Sijthoff.

Jean-Paul was interviewer en recensent voor het literaire e-zine Blanco Regel, jurylid van tal van schrijfwedstrijden, kernjurylid van de NS Publieksprijs 2011, mede-oprichter van het magazine Pure Thrillers, lector bij uitgeverij PMA, proeflezer voor tal van auteurs, initiator van verhalenbundels als 1926 – De verdwijning van Agatha Christie en 21 december 2012 – Het aftellen is begonnen, en eindredacteur van Crimezone Magazine. In 2014 verscheen zijn verhaal Nimmermeer in een dierenbundel waaraan ook auteurs als Susan Smit, Kees van Kooten en Mensje van Keulen bijdroegen.

Van 2006 tot medio 2014 was hij werkzaam voor thrillersite Crimezone.nl, in eerste instantie als recensent, daarna als sitebeheerder en redacteur. Juni 2014 ging Crimezone verder als portal van de geheel nieuwe boekensite Hebban.nl. Jean-Paul was redacteur voor onder andere de portals Crimezone en Kort.
Sinds begin 2019 is hij vast jurylid voor de maandelijkse Micro-schrijfwedstrijden, georganiseerd door het in Rotterdam gevestigde lees- en schrijfplatform Sweek. 

De verhalen van Jean-paul zijn uitgegeven door uitgeverij Parelz, PMA, PAMAC en Droomvallei. Momenteel werkt hij aan een gothic horror novelle waarin de laatste dagen uit het leven van Edgar Allan Poe centraal staan. Wie meer wil weten over zijn diepgaande passie voor Poe vindt hier alles over terug op diens website EdgarAllanPoe.nl