Isabella’s nachtelijke toccata’s

(gothic horror, 9 pagina’s, opgenomen in het boek Schrikkelbruid en andere verhalen)

Leesfragment:

Ik lig met bebloede handen op bed. Mijn ogen zijn gesloten en ik probeer alles wat mij zojuist is overkomen te vergeten. Komt, wat ik nu opeens hoor, voort uit mijn verbeelding? Mogelijk. Maar ach, wat zijn ze mooi: de con amore gespeelde noten van Isabella Ronget, hun maagdelijke klanken die zo vertederend klinken.

De sfeer in de slaapkamer is weer even als voorheen. Wat een verademing, deze geborgen huiselijkheid waar angst en onzekerheid niet-bestaande begrippen lijken. De ganzenpennetjes van het klavecimbel tokkelen op de snaren en brengen een toccata voort die de best gespeelde sonates en preludes overtreft. De noten doen enigszins treurig aan, maar hoe kan het ook anders. De tragedie die zich deze nacht heeft voltrokken is onbeschrijfelijk.

_____________________________________________________________________

Isabella’s nachtelijke toccata’s is opgenomen in de verhalenbundel Schrikkelbruid en andere verhalen. Deze bundel bevat verhalen van Sam Hosteman, Frans M. Jansen, Jeannette Jansen-Kim, Ina de Weert, Gerry Neuray, Krista van der Hulst, Leonie Pas, Ymke Verstegen, Jean-Paul Colin, Hanneke ter Hoven, Johan van Doorn, Miranda van Gaalen, Agnes de Boer, Theo Kosters, Yvonne Gillissen, Fredrika Hondebrink, Bianca Kruger en Arenda Huijsen.

ISBN: 9789490385675
Omvang: 178 pagina’s
Bindwijze: Ingenaaid
Uitgeverij: Pamac
Verschenen: 15 december 2012