Perencider voor dr. Arthur Beasley

(gothic horror, 15 pagina’s, gepubliceerd in magazine Pure Fantasy)

Leesfragment:  

Met de moed der wanhoop liep ik de wenteltrap op naar de tweede verdieping en na ongeveer twintig treden stond ik voor de volgende deur. Hier was ik nog nooit geweest, drong het angstvallig tot mij door toen ik de deurklink omlaag drukte.

De doordringende geur van was trad mij tegemoet toen ik naar binnen keek. Ontsteld deed ik een paar passen achteruit. Wat stelde dit voor? Behalve dat ik in iedere hoek een smeedijzeren houder met kaars ontwaarde, zag ik overal portretten hangen, de meest gedrochtelijke creaties van een schilder met een aanstootgevende smaak en grove penseelstreek. Het was alsof ik mij in een wereld vol karikaturen bevond, een wereld waarin een dozijn dwaze hoofden neerbuigend mijn richting op keek, klaar om een vonnis over mij uit te spreken.

_______________________________________________________________________

Perencider voor dr. Arthur Beasley is opgenomen in Pure Fantasy, jaargang 5, nummer 15, uitgeverij Books of Fantasy, juni 2009