Isabella’s nachtelijke toccata’s

(gothic horror, 10 pagina’s, gepubliceerd in magazine Pure Fantasy)

Leesfragment:

Ik lig met bebloede handen op bed. Mijn ogen zijn gesloten en ik probeer alles wat mij zojuist is overkomen te vergeten. Komt wat ik nu opeens hoor voort uit mijn verbeelding? Mogelijk. Maar ach, wat zijn ze mooi: de con amore gespeelde noten van Isabella Ronget, hun maagdelijke klanken die zo vertederend klinken.

De sfeer in de slaapkamer is weer even als voorheen. Wat een verademing, deze geborgen huiselijkheid waar angst en onzekerheid niet-bestaande begrippen lijken. De ganzenpennetjes van de klavecimbel tokkelen op de snaren en brengen een toccata voort die de best gespeelde sonates en preludes overtreft. De noten doen enigszins treurig aan, maar hoe kan het ook anders. De tragedie die zich deze nacht heeft voltrokken is onbeschrijfelijk.

_________________________________________________________________________

Isabella’s nachtelijke toccata’s is opgenomen in Pure Fantasy, jaargang 4, nummer 13, uitgeverij Books of Fantasy, december 2008

Isabella’s nachtelijke toccata’s: 1e plaats Unleash Award