Het rariteitenkabinet van Werner Schwarzkopf

(gothic horror, 16 pagina’s, gepubliceerd in magazine Pure Fantasy)

Leesfragment:

‘Ik weet waar hij woont, mijnheer Schönemann!’

De woorden van de Neus daalden als een zegen over mij neer. Des te meer vreesde ik dat ze een illusie waren. De Neus was gekleed in een zwarte mantel die paste bij zijn duistere gelaatstrekken. Hij keek mij nauwlettend aan, terwijl zijn vingers zacht maar onrustig op mijn tafel tikten. ‘Hoort u wat ik zeg?’ vroeg hij. ‘Ik weet waar Werner Schwarzkopf is. U moet in Schmerzdorf zijn, een gehucht met hooguit honderd inwoners. Het ligt precies boven de meest oostelijke punt van de Bodensee, op nog geen halve dag rijden hiervandaan.’

Was dit waar? Was de man, die me de helft van mijn zicht ontnomen had, al die tijd zo dichtbij geweest? Het hart klopte in mijn keel op het moment dat ik zijn hoofd weer voor mij zag.

________________________________________________________________________

Het rariteitenkabinet van Werner Schwarzkopf is opgenomen in Pure Fantasy, jaargang 4, nummer 12, uitgeverij Books of Fantasy, september 2008