Penseelstreken für Elise

(gothic horror, 9 pagina’s, opgenomen in het boek Poe in de polder)

Leesfragment:

Doorweekt haastte ik mij met Caberteux naar binnen, waar we via een wenteltrap de als woonkamer ingerichte steenzolder betraden. Mijn beminnelijke dochter Elise, stiefdochter van mijn minstens zo beminnelijke echtgenote, Françoise de la Porte, lag intussen ijlend en bloed ophoestend in een afgescheiden kamertje op bed. Elise, die ik aan het schimmenrijk ging verliezen, echter niet voordat haar ongekende schoonheid, haar egaal blanke huid, in kleur was gevangen. La beauté ne meurt jamais.
‘Voor u schilder ik het beste werk uit mijn nog korte leven,’ beloofde Caberteux mij plechtig, terwijl hij met de doek die ik hem had aangereikt, over zijn kletsnatte voorhoofd wreef. ‘Een portret van Elise, zo warm, zo puur, dat u straks, als het moment daar is, er heilig van overtuigd bent dat ze nog leeft. Je le promets. Eugène Delacroix is mijn leermeester. Dan weet u genoeg.’

________________________________________________________________________

Penseelstreken für Elise is opgenomen in de verhalenbundel Poe in de polder.
De andere verhalen in deze bundel zijn van:
Mike Jansen, Roderick Leeuwenhart, Johan klein Haneveld, Kelly van der Laan, Dick van der Bij, Tais Teng, Laura Scheepers, Maarten Luikhoven, Django Mathijsen, James Ward Kirk, Jan J.B. Kuipers, Frank Roger, Bart de Wolf & Marc Huyge, Anaïd Haen, Rich Orth, Wouter van Gorp, Michael Blommaert, Jaap Boekestein, Joost Uitdehaag, Abram Hertroys, Debby Willems, Edward van Egmond, Eowen Valk en Rickard Berghorn

ISBN10: 9493096076
ISBN13: 9789493096073
Omvang: 256 pagina’s
Bindwijze: ingenaaid
Uitgeverij: EdgeZero Publicaties
Verschenen: 29 december 2021

________________________________________________________________________