Demasqué

(detectiveverhaal, 40 pagina’s, opgenomen in het boek 1926 – De verdwijning van Agatha Christie)

Leesfragment:

De gezichten aan tafel gaven geen emotie prijs. Op een nerveus kuchje na was alleen de ademhaling van de aanwezigen hoorbaar. Af en toe wierp een van hen een verholen blik op de gesloten envelop die pontificaal in het midden van de tafel lag. De Schotse staande klok in de eetkamer sloeg twaalf keer. Volgens de instructies op de envelop moest het zegel nu worden verbroken. Agatha verbrak het, opende de envelop en nam er een blauwe brief met koperkleurige sierrand uit, die ze langzaam openvouwde. Ze haalde diep adem en las met heldere stem voor…

__________________________________________________________________________

Demasqué is opgenomen in de piccolobundel 1926 – De verdwijning van Agatha Christie. Jean-Paul is initiator van de bundel en heeft ook het voorwoord geschreven.

Flaptekst:

Agatha Christie (1890-1976) is een van de meest succesvolle misdaadauteurs aller tijden. Wat lang niet iedereen weet is dat deze Engelse schrijfster in december 1926 voor elf dagen van de aardbodem verdween. Haar auto en bontjas werden teruggevonden aan de rand van een weg vlakbij een meer. Een grote zoekactie werd opgezet door publiek en politie. Pas elf dagen later werd de schrijfster teruggevonden in een luxe hotel in Harrogate. Ze claimde te lijden aan geheugenverlies. Het is nooit bekend geworden hoe en waar de ‘koningin van de misdaadverhalen’ deze elf dagen door heeft gebracht: een onderwerp dat tot de verbeelding van documentairemakers, filmmakers en schrijvers blijft spreken omdat er veel aanknopingspunten waren die leken op elementen uit Christies eigen verhalen.

In dit boek staan vier verhalen over de verdwijning van Agatha Christie. Jean-Paul Colin, Peter Ronner, Carien Touwen en Johan van de Velde zijn ieder diep in deze verdachte geschiedenis gedoken en hebben de beschikbare feiten als uitgangspunt genomen. Het heeft geleid tot vier prachtige, totaal verschillende verklaringen voor deze elf dagen uit het leven van de beroemde Engelse schrijfster.

ISBN: 9789491074219
ISBN e-boek: 9789491074707
Omvang: 165 pagina’s
Bindwijze: ingenaaid
Uitgeverij: Parelz
Verschenen: 18 december 2012

 

__________________________________________________________________________