Jean-Paul Colin te gast in About Books

About Books van uitgeverij Zilverspoor is een wekelijkse stream over boeken en schrijven. In seizoen 4, aflevering 12, was Jean-Paul te gast. Hij werd geïnterviewd over zijn passie voor Edgar Allan Poe en over de allereerste editie van de Dupin Award.

Jean-Paul verzamelt al jaren alles over Poe en is oprichter van de website EdgarAllanPoe.nl. Tijdens de uitzending van About Books leggen presentators, Cocky van Dijk, Django Mathijsen en Mathias Maho hem hierover tal van vragen voor. Een ander onderwerp dat ter sprake komt, is de Dupin Award. Momenteel loopt er een schrijfwedstrijd voor korte detectiveverhalen met als deadline 31 augustus. Deze wedstrijd is in het leven geroepen door EdgarAllanPoe.nl en wordt in samenwerking met Centre Céramique georganiseerd. De winnaar ontvangt 500 euro en de allereerste Dupin Award, vernoemd naar C. Auguste Dupin, privé-detective in een drietal verhalen van Edgar Allan Poe.

Voorwaarde is dat het verhaal zich afspeelt binnen de muren van Centre Céramique, een iconisch gebouw te Maastricht, waar op 22 september de Gouden Strop Thrillertour wordt gehouden. Deze locatie loont zich uitstekend als decor voor een thriller- of detectiveverhaal. Het uit vele verdiepingen bestaande gebouw herbergt onder andere een Maastricht Museum, muziekschool, bibliotheek, koffiebar en groot archief. Tal van misdrijven zijn er in te passen. Andere voorwaarde is dat het verhaal een speurder/detective heeft. Verhalen moeten tot slot uit minimaal 2000 en maximaal 2500 woorden bestaan.

Bekijk hier het interview met Jean-Paul.

Lees hier alles over de Dupin Award.