Vanaf heden verkrijgbaar: ‘Poe in de polder’

Het heeft even op zich laten wachten maar eindelijk is het er dan toch … een nieuw verhaal van Jean-Paul Colin. Het is gedoopt onder de naam ‘Penseelstreken für Elise’ en is net als een interview met Jean-Paul te vinden in de zo-even uitgegeven verhalenbundel ‘Poe in de polder’ (EdgeZero Publicaties). 24 auteurs hebben hun medewerking hieraan verleend, onder wie twee Amerikanen en een Zweed. Zoals de titel van deze mooi vormgegeven paperback al enigszins doet vermoeden is elk verhaal en gedicht geschreven in de traditie van Edgar Allan Poe. ‘Poe in de polder’ is het derde deel in de polder-reeks. Eerder verschenen ‘Lovecraft in de polder’ en ‘Eindtijden in de polder’.

‘Penseelstreken für Elise’ voert ons mee naar de eerste helft van de 19e eeuw in het fictieve plaatsje Bernesk, direct gelegen aan de Hollandse kustlijn. De ik-verteller van het verhaal woont er met zijn vrouw en doodzieke dochter Elise in een bovenkruier. Op een stormachtige nacht is het wel heel slecht gesteld met Elise en lijkt haar einde nabij. De verteller haast zich naar een bekwaam portretschilder die even verderop woont. De opdracht die hij meekrijgt: Elise moet zo snel mogelijk in kleur worden gevangen.

Meteen na het verhaal volgt een interview met Jean-Paul. Hierin gaat hij bijvoorbeeld in op de vraag in hoeverre Poe’s werk hem heeft geïnspireerd bij het schrijven, welke Poe-verhalen en -gedichten tot zijn favorieten behoren, en welk Magnum Opus we nog van hem kunnen verwachten.

Lees hier meer over Jean-Pauls verhaal Penseelstreken für Elise